A Rákosmente Fotóklub történe – Rákosmente Fotóklub

A fotóklub a Vigyázó Sándor Művelődési Ház égisze alatt és hathatós segítségével működik, tagjai zömében a XVII. kerületben és vonzáskörzetében lakó fotózást kedvelő hobbifotósok. Igyekeznek a világ pillanatainak rögzítésével vizuális élményt nyújtani.

Amatőr hobbi fotósok vagyunk, foglalkozás összetételét tekintve heterogén, szakmunkástól a mérnökön át nyugdíjas tagjaink szenvedélyüket a természet csodáinak, a hétköznapi élet pillanatinak, és egyéb a szemlélőben érdeklődést keltő – akár rejtett – eseményeinek rögzítésével igyekszünk kulturális értéket teremteni. Csoportos klubfoglalkozásainkon önképzés módszerével sajátítjuk el az egyre rohamosabban fejlődő technikai ismereteket, ezen túl egymás látásmódjának fejlesztése is célunk annak érdekében, hogy mind esztétikailag, mind technikailag a lehető legjobb, mások számára is élvezhető vizuális élményt nyújtó képeket készítsünk.

Fennállásunk óta eltelt két év során jelentős eredményeket értünk el mind egyéni, mind csoportos pályázatokon. Az évenként megrendezésre kerülő fotóklubok részére kiírt MAFOSZ Szalon pályázaton klubunk 2017-ben a benyújtott pályázatok összesített pontszáma alapján a 11., 2018-ban a 10. helyen végzett. A szalonra beválogatott és kiállításra kerülő képek esetén 2017-ben a 4., az elmúlt évben a 10. helyezést értük el.

Tagjaink képei számos hazai és nemzetközi kiállításon elfogadott és díjazott eredménnyel büszkélkedhetnek. (A teljesség igénye nélkül egyéni pályázóként Bárdosné Karai Éva, Göndör László, Katona Gábor, Meiszterics Attila, Molnár János, Simon Gábor tagtársunk számos nemzetközi és hazai kiállításon és kiadványokban szerepelt képeivel.) Két klubtársunk tagja a Magyar Fotóművészek Világszövetségének.